ГУР і ЦПД запускають на War&Sanctions розділ про російських спортсменів-пропагандистів
ГУР і ЦПД запускають на War&Sanctions розділ про російських спортсменів-пропагандистів

ГУР і ЦПД запускають на War&Sanctions розділ про російських спортсменів-пропагандистів

ГУР спільно із ЦПД запускають розділ порталу War & Sanctions - “Чемпіони терору”, що включає інформацію про російських спортсменів, які й далі беруть участь у міжнародних змаганнях та виправдовують агресію РФ проти України серед іноземної авдиторії.

Про це повідомляє ГУР, передає Укрінформ.

У сучасній війні Росія використовує спорт як інструмент дезінформації, пропаганди, обходу санкцій та поширення свого впливу і лобі у світі, наголосили в ГУР.

Розділ включає інформацію про російських спортсменів і тренерів, які й далі беруть участь у міжнародних змаганнях, відбілюють репутацію Росії, поширюють дезінформацію, виправдовують і легітимізують агресію проти України серед іноземної авдиторії, сприяють обходу санкцій, є інструментами у руках російських спецслужб, а також російських спортивних функціонерів, які залишаються російським лобі та елементом стратегічного впливу за межами Росії, забезпечуючи шляхи налагодження міжнародних зв’язків та співпраці в обхід санкцій.

У ГУР підкреслили, що запуск розділу є черговим закликом до міжнародної спільноти відсторонити російських спортсменів від міжнародних змагань, у тому числі під нейтральним прапором, виключити росіян з міжнародних спортивних організацій та припинити будь-яку співпрацю з ними.

Як повідомляв Укрінформ, кандидат на посаду президента Міжнародного олімпійського комітету Хуан Антоніо Самаранч-молодший заявив, що Міжнародний олімпійський комітет "повинен наполегливо працювати", аби до нього повернулася Росія.

Міністерство закордонних справ і Міністерство молоді та спорту висловили обуренння цими висловлюваннями.

Теги за темою
Росія Спорт
Джерело матеріала
loader