Google використовуватиме ядерні реактори, - ЗМІ
Google використовуватиме ядерні реактори, - ЗМІ

Google використовуватиме ядерні реактори, - ЗМІ

Компанія Google підписала угоду на отримання електроенергії від семи малих ядерних реакторів для підтримки роботи штучного інтелекту.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як йдеться у статті, Google збирається купувати електроенергію від реакторів, які будує стартап Kairos Power. Планується, що вони зможуть виробляти до 500 мегават електроенергії, починаючи з кінця цього десятиліття.

Ця домовленість є першою, яка ляже в основу комерційного будівництва в США малих модульних ядерних реакторів. Багато хто каже, що ця технологія — майбутнє атомної енергетики, потенційно дозволяючи швидше та менш дороге будівництво шляхом спорудження менших реакторів замість гігантських станцій на замовлення.

"Кінцева мета - це цілодобова безвуглецева енергія. Ми вважаємо, що для досягнення цілей щодо цілодобової чистої енергії вам знадобляться технології, які доповнюють вітрові та сонячні та літій-іонні накопичувачі", - підкреслив старший директор з питань енергетики та клімату Google Майкл Террелл.

У статті зазначається, що попит на електроенергію в США зростає через збільшення кількості центрів обробки даних, необхідних для роботи ШІ. Тому технологічні компанії, зокрема Google, зацікавлені у нових джерелах енергії.

Джерело матеріала
loader