Голова NVIDIA назвав Ілона Маска надлюдиною — швидко будує суперкомп’ютер
Голова NVIDIA назвав Ілона Маска надлюдиною — швидко будує суперкомп’ютер

Голова NVIDIA назвав Ілона Маска надлюдиною — швидко будує суперкомп’ютер

Голова NVIDIA назвав Ілона Маска надлюдиною — швидко будує суперкомп’ютер - Фото 1

CEO NVIDIA Дженсен Хуанг розповів, як компанія змінює сферу обчислень і що NVIDIA не схожа на «бульбашки» часів доткомів. Надлюдським він назвав створення Маском суперкомп’ютера ШІ за 19 днів.

В нещодавньому інтерв’ю Altimeter Capital Хуанг каже, що тривале зростання NVIDIA не схоже на ажіотаж навколо Cisco на вершині «бульбашки» доткомів. Він вважає, що NVIDIA «оновлює обчислення» і що майбутнє технологій буде пов’язане з «високим рівнем машинного навчання».

Генеральний директор NVIDIA повторює, що закон Мура у класичному вигляді вже не працює. Для того, щоб отримати необхідне зростання обчислювальної потужності, центрам обробки даних знадобляться графічні процесори на суму близько $1 трлн протягом наступних 4-5 років.

Частина бесіди, яка спричинила хайп, стосується розповіді Хуанга про те, як компанія Маска xAI змогла у надшвидкому темпі під’єднати 200 тис. чипів NVIDIA та запустити їх у власному центрі обробки даних. Весь процес зайняв лише за 19 днів — зазвичай на весь комплекс дій йде набагато більше часу.

Elon Musk is super human.

What would take everyone else a year, only took him 19 days. pic.twitter.com/q51sM48lsu

— Tesla Owners Silicon Valley (@teslaownersSV) October 13, 2024

«…Побудувати величезну фабрику з рідинним охолодженням, під напругою, отримати дозволи за короткий час, як це було зроблено… Я маю на увазі, що це щось надлюдське (superhuman). Так і є. І, наскільки мені відомо, є лише одна людина у світі, яка могла б це зробити, я маю на увазі, що Ілон є унікальним у розумінні інженерії, будівництва та великих систем, а також розподілу ресурсів».

У NVIDIA все добре, у тому числі завдяки таким клієнтам, як Ілон Маск: через шалений попит запаси чипів ШІ розпродані на наступні 12 місяців. Існує думка, що подібна похвала клієнту, навіть такому потужному, — це трохи занадто, і що Маск не один усе це створював, а його ексклюзивність як менеджера є перебільшеною. Проте загальновідомий його авральний спосіб роботи, який дозволяє досягати мети у надкороткі терміни, а також організаторські здібності, потрібні для цього.

Джерело: Wccftech

Голова NVIDIA назвав Ілона Маска надлюдиною — швидко будує суперкомп’ютер - Фото 2
Теги за темою
Ілон Маск
Джерело матеріала
loader