Чому не можна казати "олЕнь": якої помилки ми часто припускаємося
Чому не можна казати "олЕнь": якої помилки ми часто припускаємося

Чому не можна казати "олЕнь": якої помилки ми часто припускаємося

Насправді неправильно використовувати саме такий наголос у цьому слові.

В українській мові є чимало слів, які багато людей звикли вимовляти неправильно, використовуючи не той наголос, який потрібно. І одне з цих слів – олень.

Нерідко можна почути, як наголос ставлять на "Е", хоча так казати неправильно. Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, як потрібно вимовляти це слово.

"Олень і тигр однією дорогою не ходять – є така приказка, і вона не про квадроберів. Щодо слова тигр, ні в кого не виникає сумнівів щодо наголосу. А от зі словом "олень" інша історія. Дехто наголошує його неправильно і каже "олЕнь". Запам’ятайте, у цьому слові наголос падає на перший склад – правильно "Олень"", – пояснила вона.

Дивіться відео з поясненням, чому не можна казати "олЕнь":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, чи можна вживати слово "сушилка". Насправді є кілька інших слів, які варто вживати у цьому випадку.

Також раніше Багній розповіла, чому не можна казати "дощова осінь". Насправді осінь не може бути "дощовою" – варто вживати інше слово замість цього прикметника.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала
loader
loader