Бердянський напрямок: експерт проаналізував вірогідність прориву оборони
Бердянський напрямок: експерт проаналізував вірогідність прориву оборони

Бердянський напрямок: експерт проаналізував вірогідність прориву оборони

Очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко проаналізував поточну ситуацію на Бердянському напрямку фронту.

У коментарі для "Київ 24" він наголосив на стійкості української оборони та обмежених можливостях російських сил.

"Сьогодні оборона на Бердянському напрямку, як і на всіх інших ділянках фронту, тримається, росіяни не прорвали її. ЗСУ стримують противника, катастрофи немає", - зазначив експерт.

За словами Мусієнка, українські сили використовують стратегію стримування.

"Стримувальна операція передбачає, що утримання позицій відбувається до певної межі, коли є можливості ці позиції утримувати. Якщо ми бачимо, що ворог має істотну перевагу, ухвалюється рішення про відхід з певних позицій на більш захищені рубежі і звідти вже продовжується стримування ворога, збиття його темпів і завдання максимальних втрат", - пояснив експерт.

Мусієнко оцінює потенціал російських сил як обмежений: "На бердянському напрямку росіяни можуть розраховувати лише на тактичні успіхи".

Крім того, він спростував побоювання щодо можливої окупації нових територій: "Я не говорив би про можливу окупацію Дніпропетровської області, Дніпра чи Запоріжжя, позаяк відповідних ризиків зараз немає, адже у Росії немає необхідної для цього концентрації сил і підрозділів".

За оцінками експерта, значний темп просування російських окупаційних військ не фіксується.

"Навіть якщо позиції (ЗСУ — ред.) якісь втрачаються, то це спричиняється тим, що ворог має перевагу і доводиться відходити з них. Але значний темп просування противника не фіксується", - сказав він.

Джерело матеріала
loader