Велика помилка: названо п’ять порід собак, яким не можна жити в квартирі
Велика помилка: названо п’ять порід собак, яким не можна жити в квартирі

Велика помилка: названо п’ять порід собак, яким не можна жити в квартирі

Експерти виокремили рейтинг порід собак, які найкраще та найгірше підходять для життя в обмеженому просторі, зокрема в квартирі.

Генеральний директор Pet Sprint Анджело Сорбелло, визначив п'ять порід собак, які ідеально підходять для квартирного життя, і п'ять, які краще уникати. Основні критерії, які варто враховувати, — це розмір собаки, її характер і рівень енергії.

У невеликих квартирах краще утримувати породи, які не потребують особливого догляду або багато фізичної активності, особливо для власників із насиченим графіком. З огляду на те, що 56% населення світу проживає в містах, питання простору стає ще більш актуальним для багатьох власників тварин.любленців, і навіть у приміщенні простір може бути обмеженим, передає Express.

"Хоча багато хто вважає, що всім собакам потрібно багато місця, реальність така, що деякі породи насправді краще пристосовані до життя в квартирі, ніж інші. Головне - знайти відповідність між потребами собаки та стилем життя господаря", - вказує Анджело Сорбелло, генеральний директор Pet Sprint, онлайн-ресурсу для власників домашніх тварин.

Французький бульдог вважається найкращою породою для життя в квартирі, оскільки він є чудовим компаньйоном і не потребує особливого догляду, ведучи переважно спокійний спосіб життя. Ця порода добре почувається, проводячи час на дивані.

На другому місці – кавалер-кінг-чарльз-спанієль, відомий своєю лагідністю, його часто називають "ідеальним компаньйоном на колінах".

Третє місце займає ши-тцу – чарівна порода, яка чудово пристосовується до життя у невеликих приміщеннях, зазначає Анджело Сорбелло.

Четверте та п'яте місця дістаються хортам і мопсам, які також підходять для проживання в невеликих квартирах.

Натомість бордер-коллі, сибірські хаскі, австралійські вівчарки, біглі та джек-рассел-тер'єри є породами, яким складніше жити у квартирі через потребу у великій фізичній активності та простір.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader