У Києві з'явився мурал із Будановим – з котом на руках та серед ромашок
У Києві з'явився мурал із Будановим – з котом на руках та серед ромашок

У Києві з'явився мурал із Будановим – з котом на руках та серед ромашок

У Києві на Подолі з'явився новий мурал, присвячений розвідникам. Зображення з головою Головного управління розвідки Кирилом Будановим розташоване на стіні одного з будинків на вулиці Введенській. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

- Стенопис створили сестри Ніколь та Мішель Фельдман. Роботами художниць, лауреаток міжнародних мистецьких нагород прикрашено безліч будівель у різних містах. Ідея мурала – зобразити подвиг бійців ГУР, які ризикують і завжди йдуть уперед, – зазначили у ГУР.

Самі художниці розповіли, що задумали цю роботу як шану українським розвідникам: тим, хто сьогодні бореться за незалежність України, та тим, хто загинув на полі бою. Сестри Фекльдман наголосили, що обірвані пелюстки ромашок символізують втрати серед українських воїнів, але поле, попри це, продовжує залишатися живим та сповненим життя.

- Ми заряджаємось від того поля, на якому виросли. Навіть якщо буде буря та град, ми все одно будемо тут рости, бо є люди, які не бояться дивитися за обрій, – сказала Мішель Фельдман.

  • 29 квітня 2023 року в центрі Києва на одній з адміністративних будівель Верховної Ради з'явився мурал із написом "Слава Україні! Героям Слава". На стінописі зображений Герой України Олександр Мацієвський, розстріляний росіянами після цих слів. Про
  • 2 травня у Києві було створено мурал із зображенням колишнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.
Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader