Українцям пояснили, як заморозки вплинуть на відключення світла
Українцям пояснили, як заморозки вплинуть на відключення світла

Українцям пояснили, як заморозки вплинуть на відключення світла

Заступник міністра енергетики Микола Колесник прокоментував питання щодо можливості нових відключень електроенергії в Україні наступного тижня через заморозки.

В ефірі телемарафону він підкреслив, що ситуація в енергетичній галузі України залишається стабільною, незважаючи на втрату значної потужності, що генерує, системами розподілу в результаті ударів РФ.

Колесник нагадав, що продовжується найбільша ремонтна кампанія з метою стабілізації роботи енергосистеми та підвищення її стійкості.

За словами представника Міненерго, не варто очікувати нових відключень наступного тижня у зв'язку з очікуваним зниженням температури повітря. Він пояснив, що енергосистема працює стабільно, а прогнозовані заморозки не будуть тривалими. Опалювальний сезон починається, коли температура утримується нижче за 8 градусів протягом трьох діб. На енергосистему впливають тривалі зниження температур, оскільки це призводить до системного збільшення споживання.

Колесник також додав, що в Україні працюють 9 атомних блоків, що забезпечує енергосистемі потужності та можливості покривати збільшений попит на електроенергію.

Додамо, що у Києві з'явилися багатоповерхівки, де не вимикатимуть світло при блекаутах.

Джерело матеріала
loader
loader