В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили»
В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили»

В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили»

В Україні презентували перший мультимедійний проєкт фентезі-всесвіту про українську силу «Хроніки Сили». 

Про це повідомляє Укрінформ. 

«Ми прагнемо відродити для українців памʼять про наше коріння і створити новітні легенди, які даватимуть силу всім наступним поколінням і зачарують світ. Тож узяли все найцікавіше з нашої міфології й історії та перетворили на незвичайний, автохтонний всесвіт, який розкриє, в чому полягає і звідки береться українська сила», - розповіли про проєкт його творці - режисер Алан Бадоєв та дизайнерка й письменниця Ольга Навроцька.

В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили» - Фото 1

До проєкту «Хроніки Сили» увійдуть комікси, художня книга, анімаційний та художній серіали, а також комп’ютерна рольова гра.

Свій великий шлях «Хроніки Сили» розпочинають з прологу під назвою «Молитва Сили». За словами Бадоєва і Навроцької, ця молитва створена для того, щоби в найтемніші часи передати кожному українцю силу нашого коріння.

В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили» - Фото 2

Творці зазначають, що «Молитва Сили» - це маніфест єдності. У ньому представлені головні герої епосу, який спирається на фольклорно-міфологічне коріння та історичні події від скіфських часів до сьогодення. У молитві до глядача звертаються перший козак-характерник Хорт, княгиня Ольга, бог грому та військової звитяги Перун, скіфська цариця амазонок Табіті та українська богиня смерті та рівноваги Марена. Музику до прологу «Хронік Сили» написав відомий співак і музикант Макс Барських.

В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили» - Фото 3
В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили» - Фото 4
В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили» - Фото 5
В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили» - Фото 6
В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили» - Фото 7

Творці розповіли, що робота над проєктом «Хроніки Сили» розпочалася у травні 2022 року, одразу після деокупації Київщини. Як зазначив Алан Бадоєв, ще у квітні 2022 року він публічно пообіцяв працювати над культурним кордоном між нашим ворогом та Україною. Першим кроком стала документальна стрічка «Довга доба», яка дала змогу побачити правду про війну в Україні глядачам у більш ніж 35 країнах світу. Тепер настав час другого кроку - створити новітній епос, щоби розповісти світу, хто такі українці та в чому наша сила.

В Україні презентували фентезі-всесвіт «Хроніки сили» - Фото 8

«Важливо підтримувати та просувати проєкти, що розповідають про історію та культуру нації, тому що саме через них ми зберігаємо національну ідентичність і передаємо її наступним поколінням. Історія допомагає нам зрозуміти, хто ми є, і дає змогу вчитися на помилках та досягненнях минулого. Культура, своєю чергою, формує наші цінності, традиції та світогляд. Підтримуючи такі проєкти, ми не лише збагачуємо національну спадщину, а й відкриваємо іншим народам нашу унікальність, сприяючи взаєморозумінню і повазі у світі», - зазначила співзасновниця креативної агенції BadoevID Анна Ковальова.

Як повідомлялося, до другої річниці російського повномасштабного вторгнення український режисер Алан Бадоєв презентував документальну стрічку «Довга доба». Особливість цього фільму в тому, що він складається з кадрів, які зняли на свої ґаджети звичайні українці. 12 тисяч людей надіслали режисеру відео та фото.

Фото надані командю проєкту та з Інстаграму @chronicles_of_power

Теги за темою
Україна Історія
Джерело матеріала
loader