Кукурудза невпинно росте у ціні: вартість 1 тонни на середину жовтня
Кукурудза невпинно росте у ціні: вартість 1 тонни на середину жовтня

Кукурудза невпинно росте у ціні: вартість 1 тонни на середину жовтня

Як ціна на кукурудзу зростала протягом тижня

Зростання вартості кукурудзи відбулося на фоні літньої посухи та спеки, які доволі сильно знизили врожайність. Крім того, згідно з даними "Трипілля" ціни ростуть через активізацію закупівель з боку переробних підприємств.

Станом на 14 жовтня 2024 року вартість кукурудзи в Україні становить 8 478 гривень за тонну разом з ПДВ. Середня ціна кукурудзу знову зросла за останні дні. Минулого понеділка, 7 жовтня, ця зернова культура коштувала 8 274 гривні за тонну, у вівторок, 8 жовтня, ціна на неї зросла до 8 336 гривень за тонну.

У середу, 9 жовтня, вартість кукурудзи змінилась і становила вже 8 378 гривень за тонну, а в четвер, 10 жовтня, – 8 420 гривень за тонну. У п'ятницю, 11 жовтня, тонна цієї агрокультури коштувала 8 434 гривні, а в суботу, 12 жовтня та у неділю, 13 жовтня – 8 478 гривень. Така вартість кукурудзи зафіксована й сьогодні, 14 жовтня.

Ціни на фуражну кукурудзу зростають

  • Ціни на фуражну кукурудзу в Україні зростають через активний попит і обмежену пропозицію.
  • Очікується, що експорт кукурудзи з України цього року знизиться удвічі, попри високий світовий попит.
  • Глобальні ринки, такі як Європа, демонструють високий попит, але конкуренція з США впливає на вибір імпортерів.
  • Ціни на кукурудзу можуть зрости до 220 – 230 доларів за тонну навесні наступного року через зовнішні чинники, зокрема проблеми з посівами в Аргентині.
Джерело матеріала
loader