Хмельницькі медики заробили мільйони на “інвалідах”
Хмельницькі медики заробили мільйони на “інвалідах”

Хмельницькі медики заробили мільйони на “інвалідах”


Незаконну схему для ухилянтів розробили лікарка-невролог і фельдшер екстреної медичної допомоги.

Правоохоронці викрили у Хмельницькій області двох медиків, які оформлювали групи інвалідності ухилянтам. У них вилучили майже 8 млн гривень, Офіс генпрокурора у понеділок, 14 жовтня.

Вказано, що незаконну схему розробили лікарка-невролог і фельдшер екстреної медичної допомоги.

“Фельдшер організовував пошук громадян, які мали намір отримати групу інвалідності. Лікарка оформляла “клієнтів” на стаціонарне лікування до неврологічного відділення та без їх фактичного перебування виготовляла медичні документи. У подальшому це ставало підставою для встановлення груп інвалідності. Ціна “послуг” коливалась від 3600 до 7800 доларів”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали фельдшера під час отримання грошей від чергового ухилянта.

У ході обшуків було вилучено 182 тися доларів, понад 6500 євро, що еквівалентно майже 8 млн грн, а також чорнові записи, медичну документацію та мобільні телефони.

Фігурантам повідомили про підозру за фактом зловживання впливом (ч.3 ст.369-2 КК України). Фельдшеру вже обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Клопотання щодо лікарки – перебуває на розгляді в суді.

Перевіряється причетність до схеми працівників МСЕК.

Нагадаємо, у Рівному десятки медиків заробляли на ухилянтах. Вони підробляли докумети про наявність у чоловіків важких хвороб серця і нервової системи. Вартість “послуг” сягала 20 тис. доларів.



Теги за темою
Україна фото
Джерело матеріала
loader
loader