Хліб довго не черствітиме та не запліснявіє: зберігайте його лише так
Хліб довго не черствітиме та не запліснявіє: зберігайте його лише так

Хліб довго не черствітиме та не запліснявіє: зберігайте його лише так

Це означає, що ви зберігаєте його неправильно. Ділимося корисними порадами від досвідченого шеф-кухаря, які допоможуть суттєво продовжити термін придатності випічки, передає Useti.org.ua.

Як зберігати хліб, щоб він не черствів?

  • Вибирайте "правильний" хліб

Найбільший термін придатності у борошняних виробів із високим вмістом жиру. За словами експерта, найдовше зберігатиметься випічка з додаванням яєць, великої кількості олії та/або горіхового борошна.

  • Купіть хлібницю

Щоб продовжити свіжість хліба, експерти рекомендують інвестувати в якісну, герметичну хлібницю. Це просте, але ефективне рішення допоможе значно продовжити термін зберігання хлібобулочних виробів.

Хлібниці сприяють оптимальному повітрообміну та балансу вологи, що сприяє збереженню свіжості хліба. Крім того, хлібниці забезпечують захист від сонячних променів, які можуть призвести до висихання та псування випічки.

  • Загорніть хліб у поліетилен

У дискусії про найкращі методи збереження свіжості хліба експерти рекомендують тим, хто ще не вклав гроші в хлібницю, розглянути альтернативні рішення для його зберігання. Загорнувши хліб у харчову плівку або поклавши його в пакети із застібкою-блискавкою, можна ефективно зберегти його якість.

Щоб забезпечити оптимальну свіжість, рекомендується зберігати такі пакети в темному, сухому та прохолодному місці, наприклад, у закритій кухонній шафці.

  • Не бійтеся тримати хліб у холодильнику

Це суперечливий підхід, який може бути ефективним для збереження свіжості хлібобулочних виробів протягом короткого періоду – 3 – 4 дні. Холодильник забезпечує стабільну температуру, що може допомогти продовжити термін зберігання борошняних виробів.

Як правильно зберігати хліб та випічку, щоб він не черствів
Як правильно зберігати хліб та випічку, щоб він не черствів / Unsplash

Однак важливо зазначити, що цей метод також може призвести до підвищення рівня вологості, що потенційно може призвести до швидшого пліснявіння хліба.

  • Заморозьте хліб

У сміливих рекомендаціях щодо збереження випічки експерти стверджують, що заморожування є найефективнішим методом для зберігання виробів довше, ніж місяць. Для великих борошняних виробів рекомендується нарізати їх на зручні для використання порції перед тим, як помістити в контейнер для заморожування.

Цей метод особливо добре підходить для солодкої випічки, зокрема круасанів, забезпечуючи їхню свіжість і якість протягом тривалого часу.

Сподобався лайфхак? Дізнайтеся, як зберегти свіжість нарізаного авокадо – його "життя" буде довшим на 7 днів.

Джерело матеріала
loader