Кандидат на посаду канцлера Німеччини назвав умови для передачі Україні ракет Taurus
Кандидат на посаду канцлера Німеччини назвав умови для передачі Україні ракет Taurus

Кандидат на посаду канцлера Німеччини назвав умови для передачі Україні ракет Taurus

Кандидат на посаду канцлера Німеччини назвав умови для передачі Україні ракет Taurus - Фото 1

Також він розкритикував політику Шольца щодо України.

Лідер опозиційної партії Християнсько-демократичний союз і кандидат на посаду канцлера Німеччини Фрідріх Мерц висловив готовність підтримати надання Україні крилатих ракет великої дальності Taurus, але за умови виконання певних умов.

Політик підкреслив, що рішення про передачу такої зброї не можна приймати поспіхом, пише n-tv.

“Я б не зробив цього просто так. Якщо бомбардування не припиняться, то першим кроком має бути зняти обмеження на дальність. А другим для нас буде доставка “Таурусів”. Далі Владімір Путін сам вирішуватиме, наскільки далеко він захоче зайти в цій війні”, ‒ зазначив посадовець.

Мерц також розкритикував чинний коаліційний уряд Німеччини під керівництвом канцлера Олафа Шольца, зазначивши, що йому бракує стратегічного бачення щодо політики відносно України. На його думку, уряд відкрито ділиться з Путіним деталями своїх планів та навіть публічно обговорює різні позиції щодо наступних кроків.

Наразі як Німеччина, так і США відмовляються дозволити Україні використовувати зброю, надану цими країнами, для ударів по території Росії. Зі свого боку Україна наполягає на необхідності таких атак на військові об’єкти, звідки РФ обстрілює цивільні цілі. Шольц нещодавно підтвердив, що Німеччина не планує постачати ракети “Таурус”, радіус дії яких становить 500 кілометрів.

Мерц підкреслив, що питання про постачання ракет має вирішуватися на загальноєвропейському рівні. Він наголосив на необхідності Європи ставати незалежнішою від США, особливо з огляду на можливий прихід до влади республіканця Дональда Трампа, що може змінити політику Америки щодо України. На думку німецького політика, Європа має бути готовою до активнішої ролі у забезпеченні безпеки континенту.

Посадовець наголосив, що для досягнення цієї мети може знадобитися значне збільшення оборонних витрат ‒ до 3% від ВВП, порівняно з поточними 2%. Він попередив, що Росія активно нарощує свої військові потужності і, можливо, зможе загрожувати території НАТО через п’ять-вісім років.

“Німеччина та Захід помилялися, коли не очікували вторгнення Путіна в Україну. Ми не повинні повторити цю помилку”, ‒ підкреслив Мерц, додавши, що наслідки нового прорахунку можуть бути значно серйознішими. // Дзеркало тижня

 

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader