Індія має намір створити плацдарм у боротьбі за комерційний космос – ЗМІ
Індія має намір створити плацдарм у боротьбі за комерційний космос – ЗМІ

Індія має намір створити плацдарм у боротьбі за комерційний космос – ЗМІ

Йдеться про опрацювання космічних даних, створення невеликих супутників та їх запуск на орбіту – все це в межах не надто високих витрат.

Індія планує зосередитись на збиранні та обробці космічних даних, а також створенні та запуску малих супутників. Про це повідомляє

За даними офіційних осіб, в Індії є план створити плацдарм у боротьбі за комерційний простір. Йдеться не про виклик таким важковаговикам, як SpaceX, а про опрацювання космічних даних, створення невеликих супутників та їх запуск на орбіту – все це в межах не надто високих витрат.

Крім того, Індія прагне забезпечити економічно ефективні послуги та апаратне забезпечення для таких секторів, як зв’язок, сільське господарство та виробництво товарів, де високоякісні дані є цінним ресурсом.

“Світ перейшов від супутників розміром з літак Boeing до супутників розміром з ноутбук. Це сектор, в якому Індія може перемогти, замість того, щоб кидати виклик важким запускам, де домінує Ілон Маск. Країна вже має історичну перевагу в аналізі та інтерпретації даних”, – зазначив генеральний директор Індійської космічної асоціації АК Бхатт.

Нагадаємо, в Індії відбувся успішний запуск ракети-носія Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV), яка вивела на орбіту супутник XPoSat.

Також повідомлялося, що Індія планує запустити в космос гуманоїдного робота-жінку.



Теги за темою
Космос Технології Індія
Джерело матеріала
loader