ЕВА повідомляє про проблеми з бронюванням працівників критичних підприємств
ЕВА повідомляє про проблеми з бронюванням працівників критичних підприємств

ЕВА повідомляє про проблеми з бронюванням працівників критичних підприємств

Європейська Бізнес Асоціація (ЕВА) повідомляє про зростання кількості звернень від компаній, які не можуть перепідтвердити свій статус критичності для продовження бронювання співробітників.

За даними асоціації, рішення щодо цих запитів "зависають" у відповідних органах, передає Forbes.ua.

Проблема набуває системного характеру на тлі оголошеного урядом аудиту критично важливих підприємств. Цей аудит був ініційований через нібито стрімке збільшення кількості заброньованих від мобілізації осіб.

EBA наголошує, що за умов, коли економічне бронювання ще не прийняте, а бронювання за статусом критичності поставлене на паузу, компанії фактично позбавлені можливості кадрового планування. Асоціація закликає до створення стабільного, передбачуваного, прозорого та оперативного механізму бронювання критичних співробітників.

За даними опитувань EBA, у 86% компаній-членів асоціації є співробітники в лавах ЗСУ. У половини опитаних кількість мобілізованих становить до 10% від загальної кількості військовозобов'язаних. У 46% компаній серед мобілізованих або добровольців є критичні для роботи підприємства спеціалісти.

Згідно з повідомленням The Page, уряд нібито призупинив до 15 листопада дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств. Планується провести аудит рішень про визначення таких підприємств, результати якого має проаналізувати Мінекономіки до 20 листопада.

Джерело матеріала