Елітні маєтки, квартири та офіси: рідня заступника Кличка скупила купу нерухомості
Елітні маєтки, квартири та офіси: рідня заступника Кличка скупила купу нерухомості

Елітні маєтки, квартири та офіси: рідня заступника Кличка скупила купу нерухомості

Журналісти дізналися про шалені статки родини заступника мера Києва.

Родичі заступника мера Києва Кличка Володимира Прокопіва володіють низкою об'єктів комерційної та житлової нерухомості.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Прокопів є депутатом Київради від 2014 року, а від 2021 року займає посаду заступника мера Віталія Кличка з питань здійснення самоврядних повноважень.

За інформацією журналістів, в Київську міську раду Прокопів прийшов з бізнесу. Багато років він був помічником народних депутатів, в тому числі Петра Порошенка.

"Відтак до владних кіл він потрапив небідною людиною: родина мала будинок і квартиру в столиці, нові автівки, кошти на рахунках і т.д.  Але саме за 10 років Прокопіва на топ-посадах активи чиновника і близьких йому людей по кількості і по якості зробили космічний ривок", – зазначають у Bihus.Info.

Як стверджується у розслідуванні, станом на сьогодні у Прокопіва та його родини є величезний будинок у котеджному містечку "Коник", ще один будинок у "Новій Ходосівці", квартири у нових ЖК, а такоє сотні квадратів комерційної площі у численних новобудовах.

Першу партію нерухомості в столиці скупив тесть Прокопіва. В 2015 році на нього оформили компанію ТОВ “ВП СЕРВІС”, а на компанію менш, ніж за рік – квартиру та офіси загалом на близько 600 кв.м. в різних районах.

Теща Прокопіва стала власницею приватного будинку в КМ “Нова Ходосівка”. Його площа – близько 190 кв.м., а орієнтовна ринкова вартість станом на дату покупки – від 180 тис дол.

На дружину Прокопіва – Віру особисто оформлене величезне комерційне приміщення в ЖК Теремки, яке обійшлися їй в 13 млн грн. Також Віра Прокопів проінвестувала трикімнатну квартиру в ЖК Хеппі Хаус.

Також журналісти стверджують, що дружина Прокопіва на другий день після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 25 лютого 2022 року, придбала елітну квартиру у новому лакшері комплексі на Печерську ЖК "Signature".

Сам Прокопів стверджує, що "є експертом в нерухомості та просто вміє правильно торгуватися".

  • Шокувальна історія: у звичайної депутатки знайшли "загублені" $1,5 мільйона готівкою — огляд
  • "Життя у кредит": чому ексомбудсменку Денісову звинувачують у легалізації 1 млн доларів
  • "Обоє в бігах": депутатів-утікачів хочуть виключити з комітетів ВР — про кого йдеться
Джерело матеріала
loader
loader