У МЗС різко відповіли на заяви про передачу дронів повстанцям у Малі
У МЗС різко відповіли на заяви про передачу дронів повстанцям у Малі

У МЗС різко відповіли на заяви про передачу дронів повстанцям у Малі


Відомство спростувало заяви західних ЗМІ про нібито постачання безпілотників повстанцям у Малі.


Україна рішуче відкидає обвинувачення у нібито причетності держави до постачання безпілотників повстанцям у Малі. Про це пресслужба Міністерства закордонних справ України в понеділок, 14 жовтня.
 
Відомство також категорично заперечує усі звинувачення, які періодично лунають з вуст високопосадовців Малі та Нігеру, у нібито причетності України до “співпраці з терористами”, “постачанні терористам озброєння та наданні їм інформації”, “підтримці Україною терористичної коаліції” тощо.
МЗС відкидає також усі звинувачення на адресу України у нібито причетності держави до потрапляння до регіону Сахелю озброєння та військової техніки, яка постачається Україні її союзниками для протидії агресії Росії.
 
“З перших місяців повномасштабного російського вторгнення саме Україна першою ініціювала запровадження розгалуженої системи моніторингу та контролю над озброєнням, яке постачається західними партнерами. Окрім міжнародних, державних та відомчих механізмів моніторингу використання західної зброї в Україні запроваджений також парламентський контроль у цій сфері”, – заявили у відомстві.
 
У МЗС нагадали, що за понад два з половиною роки вторгнення РФ західні партнери не виявили жодного випадку нецільового використання наданого Україні озброєння та військової техніки.
 
Міністерство закордонних справ закликає припинити поширення неправдивої інформації, яка повторюєнаративи російської пропаганди спрямовані на дискредитацію України та виправдання війни РФ проти України.

Нагадаємо, французьке видання Le Monde повідомило, що туареги-повстанці на півночі Малі нібито активно використовують українські безпілотники у боротьбі проти малійської армії та її російських союзників з ПВК Вагнер.



Теги за темою
Зброя МЗС України Африка
Джерело матеріала
loader