Aston Martin представила “бондівський” DB12 Goldfinger
Aston Martin представила “бондівський” DB12 Goldfinger

Aston Martin представила “бондівський” DB12 Goldfinger

Британська компанія Aston Martin представила новинку – купе DB12 Goldfinger, створену на честь 60-річчя виходу на екран однойменного фільму про агента Джеймса Бонда, де вперше легендарний шпигун сів за кермо Aston Martin.

У 2024 році виповнюється 60 років фільму «Голдфінгер», який, можливо, є найкращим фільмом про Джеймса Бонда з будь-коли створених. Крім того, що він у ньому вперше роль Агента 007 зіграв Шон Коннері, він ознаменував початок відносин між Aston Martin та культовою франшизою.

Aston Martin представила “бондівський” DB12 Goldfinger - Фото 1

DB5 зіграв важливу роль у фільмі і став одним із найвідоміших автомобілів у кінематографі всіх часів. Модель була настільки хітової, що у 2020 році був випущений DB5 Goldfinger Continuation обмеженим тиражем у 25 одиниць. Цього року Aston Martin відзначила річницю фільму випуском лімітованої серії із 60 купе, який збиратимуть вручну майстри підрозділу Q by Aston Martin.

Новинка відрізняється від звичайного DB12 цілою низкою унікальних елементів, включаючи особливі 21-дюймові багатоспицеві диски сріблястого кольору з алмазною обробкою, чорні гальмівні супорти, виготовлені на замовлення золоті бічні планки, хромований значок «Q» на крилі та унікальний. чорною емаллю.

Aston Martin представила “бондівський” DB12 Goldfinger - Фото 2

У вишуканому салоні шкіряні крісла Sports Plus отримали ексклюзивне оздоблення із хитромудрим перфорованим візерунком у клітинку. Цей візерунок розповсюджується на дверні вставки та стелю, а також вигравіюваний на унікальній накладці порога. Полірована пластина на порозі прикрашає логотип 60LDFINGER. Тумблери та перемикачі на панелі приладів отримали 18-каратну позолоту, а золоті металеві волокна вплетені в карбонові елементи декору.

Aston Martin представила “бондівський” DB12 Goldfinger - Фото 3

/
Aston Martin представила “бондівський” DB12 Goldfinger - Фото 4
Aston Martin представила “бондівський” DB12 Goldfinger - Фото 5

Тонкий натяк для шанувальників Бонда – “вісімка черв’яків”, вишита на сонцезахисному козирку водія, – відсилання до гральної карти останнього розіграшу знаменитої сцени у фільмі “Голдфінгер”.

Aston Martin представила “бондівський” DB12 Goldfinger - Фото 6

Разом з машиною покупці отримають масу подарунків: валізу Globe-Trotter Air Cabin з вінтажним шампанським Bollinger 2007 року та чотирма келихами Bollinger 007, чохол для машини, ключ у подарунковій коробці, алюмінієву модель Speedform, ювілейний випуск журналу Aston перевалі Фурка з «Голдфінгера» на 35-міліметровій плівці Все це буде упаковано у валізу-дипломат, виконану у кольорах автомобіля.

Aston Martin DB12 Goldfinger Edition оснащений 4-літровим V8 потужністю 500 кВт/680 к.с. та крутним моментом 800 Нм. Він дозволяє моделі розганятися від 0 до 100 км/год за 3,6 секунди, а максимальна швидкість досягає 325 км/год.

Нагадаємо, що DB12 став першим представником нового покоління спортивних автомобілів від Aston Martin. Після дебюту у 2023 році до нього приєдналися нові Vantage, DBX707 та нещодавно представлений Vanquish. Перші DB12 Goldfinger Edition вирушать до покупців у другому кварталі наступного року.

Джерело матеріала
loader
loader