З видом на гори: де в Україні покататися на величезних гойдалках
З видом на гори: де в Україні покататися на величезних гойдалках

З видом на гори: де в Україні покататися на величезних гойдалках

Читайте матеріал від Розваги 24, щоб дізнатися, де розташовані гігантські гойдалки в Україні.

Село Космач (Івано-Франківська область)

Ця гойдалка розташована за 3 кілометри від села Космач, на сусідній горі Сиглін. Підйом на гору займа приблизно 2 години, але краєвиди точно варті зусиль. Адже саме цю гойдалку називають найвисокогірнішою через те, що розташовується на висоті 857 метрів над рівнем моря.

Гойдалка у селі Космач
Гойдалка у селі Космач / Фото lviv1256.com

Буковель, "Гуцул Ленд"

Буковельська гойдалка – чи не найпопулярніша гойдалка в Україні. Вона має висоту 8 метрів 88 сантиметри і ще донедавна вона вважалася найвищою в Україні. Але якщо враховувати висоту київських, такою вже не є.

Де погуляти у "Гуцул Ленді": дивіться відео

Село Микуличин (Івано-Франківська область)

Цю гойдалку знайти найпростіше, бо про неї знає Google maps. Для цього потрібно просто ввести "велика карпатська гойдалка Микуличин" й отримати координати. Її створили місцеві просто задля розваги.

Як виглядає гойдалка у Микуличині: дивіться відео

Карпатська карусель (Село Бережниця)

Ще однією локацією поділився відомий український тревел-блогер Макс Узол у своєму тіктоці.

Як знайти гойдалку: дивіться відео

Також обов'язково відкидайте ці гойдалки, адже вони варті вашої уваги:

  1. Рахів, на горі Лиса-Роза вітрів – одна з найвисокогірніших, адже знаходиться на висоті 1300 метрів над морем. Й відкриває один з найкращих пейзажів: звідси видно найвищі гори українських Карпат, в тому числі й Говерлу.
  2. "Ранчо Хайленд" у селі Липча (Закарпатська область) – платна гойдалка. Вхід на територію тут коштує 50 гривень й відкриває доступ не лише до неї, а ще до контактного зоопарку, лавандового поля та інших локацій.
  3. Село Верхній Студений (Закарпатська область) – гойдалку на вершині біля села Верхній Студений ще восени 2020 року зробив та встановив місцевий тесля. Поруч додав стіл з лавами, щоб можна було перепочити.
Джерело матеріала
loader