Втрата цих міст неприпустима: що може статися у разі окупації Торецька
Втрата цих міст неприпустима: що може статися у разі окупації Торецька

Втрата цих міст неприпустима: що може статися у разі окупації Торецька

Про це 24 Каналу сказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, який вважає, що для росіян Торецьк – один з основних напрямків тактичного рівня. Водночас для них напрямки оперативного рівня – Костянтинівка, Дружківка, а також Слов'янськ та Краматорськ.

Це велика агломерація

Захоплення Торецька росіянами – виконання тактичного завдання по руху в бік Костянтинівки.

Вони розуміють, що вийти на Слов'янськ, Краматорськ та Дружківка через Часів Яр вони не можуть – принаймні в цей період часу – до зими. Тому противник намагатиметься обходити Часів Яр з Заходу – через Костянтинівку,
– заявив військовий експерт.

Після Вугледара ситуація саме в Торецьку, на його думку, є найскладнішою для українських сил. Тому потрібно терміново звернути увагу на цю ділянку фронту. Розуміти, що можемо з Торецька вийти, тому що половину міста ми вже втратили. Росіяни виконали половину цього тактичного завдання.

Зверніть увагу! На думку голови Українського центру безпеки та співпраці Сергія Кузана, що ЗСУ тактично вигідно вести вуличні бої в Торецьку, адже противник зазнає там величезних втрат. Кузан зазначив, що за кожні 2,5 квадратні метри ворог втрачає одного бійця.

Якщо ЗСУ буде відходити у бік Костянтинівки, то доведеться вживати певних заходів для її утримання. Якщо ворог продавить Костянтинівку, тоді українським захисникам треба буде виходити з Часового Яру. Тоді росіяни будуть стояти у "брами" Дружківсько-Краматорсько-Слов'янської агломерації.

Це велика агломерація, де живе понад 100 тисяч цивільного населення, і підпустити туди росіян туди під повне знищення цих трьох міст, неприпустимо. Тому Торецьк потрібно утримувати чи відбудовувати за ним лінію оборони,
– пояснив Роман Світан.

Раніше очільник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик повідомляв, що росіяни приблизно 40 – 50% Торецька перебуває під контролем України. Решта території міста окупована загарбниками.

Що відбувається в Торецьку: дивіться на карті

Джерело матеріала
loader