Вперше людиноподібний робот зміг пожартувати над своєю подругою
Вперше людиноподібний робот зміг пожартувати над своєю подругою

Вперше людиноподібний робот зміг пожартувати над своєю подругою

Ви, можливо, вже стикалися з незвичним досвідом знайомства з Амекою, одним із “найбільш просунутих людиноподібних роботів”, здатним імітувати широкий спектр людських емоцій. Але тепер у неї з’явився приятель на ім’я Азі. Завдяки штучному інтелекту (ШІ), ця пара може проводити вражаючі, але трохи незручні бесіди.

Роботи спілкуються один з одним за допомогою Chat-GPT, що вони демонструють у новому відео від компанії Engineered Arts (хоча здається, вони не дуже люблять один одного).

Основний акцент демонстрації — це здатність роботів відтворювати людські вирази обличчя. Вони досягають цього завдяки 32 актуаторам: п’ять для контролю шиї та 27 для міміки. Серед них — 12 актуаторів для губ, два для щелепи, чотири для очей, чотири для повік, чотири для брів і навіть один для носа.

У короткому відео Азі розповідає невдалий жарт про інтернет-кукіс, на що Амека відповідає презирливим виразом, морщачи ніс. Азі, у свою чергу, реагує сумним виразом і опущеними очима, наче усвідомлюючи, що його жарт справді невдалий.

Обидва роботи були створені компанією Engineered Arts, британською компанією, яка розробляє людиноподібних роботів для “розваг, комунікації та освіти”. Компанія здає роботів в оренду для різних заходів і навіть створює персоналізовані виступи на замовлення.

Якщо ж ви хочете купити такого робота, компанія обіцяє, що це обійдеться “дорожче за чашку кави, але дешевше за острів”.

Не варто боятися, оскільки Engineered Arts запевняє, що не планує використовувати роботів у військових цілях, а ризик світового перевороту є мінімальним.

“Наші роботи абсолютно безпечні. Вони ніжні і дружні, тому навіть якщо випадково вас зачеплять, це не завдасть шкоди,” — зазначають на сайті компанії.

“Наші інноваційні роботи створені для того, щоб відтворювати життя, а не забирати його. Ми б ніколи не працювали з військовими, але з радістю зробимо репліку термінатора для виставки.”

Джерело матеріала
loader