Відеочипи NVIDIA B300 отримають сокет замість розпаювання на платі, — інсайдери
Відеочипи NVIDIA B300 отримають сокет замість розпаювання на платі, — інсайдери

Відеочипи NVIDIA B300 отримають сокет замість розпаювання на платі, — інсайдери

Відеочипи NVIDIA B300 отримають сокет замість розпаювання на платі, — інсайдери - Фото 1

За неофіційними даними, майбутні графічні процесори NVIDIA B300 отримають власний сокет замість розпаювання на платах. Йдеться принаймні про серверні варіанти.

Про зміну апаратної реалізації повідомляє Trendforce, посилаючись на китайські сайти MoneyDJ та Economic Daily News, які апелюють до постачальників. Джерела у галузі стверджують, що NVIDIA перейде з компонування OAM (вбудоване рішення) на роз’єм, починаючи з лінійки продуктів GB300.

Після другої половини 2025 року серія B300, швидше за все, стане основним продуктом для NVIDIA. Очікується, що зміна дизайну сприятиме підвищенню продуктивності, спростить обслуговування чипа і плати. Конструкція покращить масштабування та полегшить оновлення системи. Також новий дизайн забезпечує більшу гнучкість виробництва окремих компонентів замість комплексної схеми.

Це перший випадок, коли NVIDIA представить сокет для своїх чипів. Однак це не перший приклад дизайну в галузі — AMD впровадила сокет у 2023 році для процесорів штучного інтелекту MI300A.

Наразі йдеться лише про процесори для серверів штучного інтелекту, нічого не повідомляється про дискретні чипи для відеокарт або ноутбуків. Коментатори в інтернеті вважають такий крок логічним і ставлять питання, чому, власне, досі не було сокетів для GPU або пам’яті для них.

Відеочипи NVIDIA B300 отримають сокет замість розпаювання на платі, — інсайдери - Фото 2
Джерело матеріала
loader
loader