Вибори до литовського Сейму: дільниці закрилися, триває підрахунок голосів
Вибори до литовського Сейму: дільниці закрилися, триває підрахунок голосів

Вибори до литовського Сейму: дільниці закрилися, триває підрахунок голосів

У Литовській республіці о 20:00 закрилися виборчі дільниці на виборах до парламенту, наразі триває підрахунок результатів. До виборчих скриньок прийшли проголосувати 52,06% виборців, що значно більше, ніж явка чотири роки тому - 47,16%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Литовський мовник LRT.

За даними Головної виборчої комісії, після закриття виборчих дільниць у неділю з’ясувалося, що в цей основний день виборів до парламенту, Сейму, проголосували 40,31%. Достроково висловили свою волю 11,75% виборців.

Таким чином, у виборах цього року могли взяти участь майже 2,4 млн виборців. У Литвіобирається 141 парламентарій: 71 - в одномандатних округах та 70 – у багатомандатному окрузі.

Загалом цього року до Сейму балотувалися 1740 політиків, списки кандидатів висунули 14 партій та одна коаліція.

Голова ГВК Ліна Петронене розраховує, що дізнатися про «більш точні результати виборів до Сейму» можна буде о 2-3 годині ночі. «Спочатку ми підрахуємо бюлетені одномандатних виборчих округів, а потім - багатомандатних», - пояснила Петронене.

За її словами, підрахунок голосів може зайняти більш тривалий час не лише у великих округах, а й у тих округах, де було багато людей, які проголосували заздалегідь. Через це треба буде "перевірити кожного виборця, щоб зрозуміти, чи не голосував він у день виборів".

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 13 жовтня, в основний день виборів до литовського Сейму, виборчі дільниці відчинилися о 7:00 за місцевим часом (збігається з київським).

До Литви приїхали міжнародні спостерігачі з Латвії, Естонії, Швеції, Данії, Хорватії, Норвегії, Південної Кореї та України, а також представники українського бюро Міжнародного фонду виборчих систем (IFES).

Фото: R. Rumšienės / LRT nuotr.

Теги за темою
Литва
Джерело матеріала
loader