Український всюдихід допомагає ліквідовувати наслідки урагану "Мілтон" у США
Український всюдихід допомагає ліквідовувати наслідки урагану "Мілтон" у США

Український всюдихід допомагає ліквідовувати наслідки урагану "Мілтон" у США

Всюдихід Sherp не боїться стихії, адже здатен пересуватися по воді та долати метрові перешкоди. Його колеса низького тиску оснащені функцією підкачки.

Український всюдихід Sherp задіяли для ліквідації наслідків урагану "Мілтон" у США. Транспортний засіб зняли у Флориді, а його відео опублікували на сторінці Prestige Imports в Instagram.

На відео всюдихід Sherp пересувається затопленою вулицею в Маямі. Його використали, щоб витягнути автомобілі, які застрягли через повінь.

Повідомляється, що власником Sherp є американський автодилер Бретт Девід. Щойно почався ураган, він почав допомагати жителям Маямі.

Бретт Девід придбав Sherp у подовженій версії N1200, яка розрахована на водія і 8 пасажирів. Український всюдихід оснащений 1,8-літровим турбодизелем на 55 к. с. і 190 Нм. Він здатний розвивати 40 км/год суходолом і 6 км/год — водою.

Важливо Живучий "потопельник": постраждалий від повені електрокар Rivian завівся і поїхав (відео)

Великі колеса низького тиску мають функцію підкачки, а кліренс Sherp N1200 становить 600 мм. Всюдихід здатний долати 35-градусні підйоми та метрові перешкоди.

Варто зазначити, що всюдиходи сімейства Sherp вже використовуються не тільки ДСНС України, а й рятувальними службами за кордоном — зокрема, в Польщі. Також виробництво однієї з версій моделі налагодили в Туреччині.

Також Фокус розповідав, що в ЗСУ з'являться нові всюдиходи-амфібії українського виробництва.

Джерело матеріала
loader