У Маріуполі окупанти «посвятили» українських дітей в «орлят» - Центр нацспротиву
У Маріуполі окупанти «посвятили» українських дітей в «орлят» - Центр нацспротиву

У Маріуполі окупанти «посвятили» українських дітей в «орлят» - Центр нацспротиву

Загарбники провели в окупованому Маріуполі чергову пропагандистську акцію, яка має на меті позбавити українських школярів національної ідентичності.

Про це повідомив Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«Дітей середніх шкіл тимчасово окупованого Маріуполя окупанти «посвятили» в так званих орлят. Це обов’язкова «процедура», покликана не лише позбавити дітей національної самобутності, а й сформувати з них слухняних посіпак, які підтримуватимуть ідеологію та політику Кремля, побудовану на ненависті та зневазі до своєї Батьківщини та будь-яких людських цінностей», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у маріупольських школах, як, зрештою, у всіх освітніх закладах тимчасово окупованої України, освіта спрямована не на здобуття знань, а на русифікацію учнів. Тут щодня діти змушені піднімати прапор Росії та виконувати її гімн.

Також у всіх навчальних закладах окупанти розмістили матеріали про російських бойовиків, які брали участь у знищенні Маріуполя, і назвали ці стенди «наші герої».

«Така система виховання спрямована на перетворення української молоді на інструмент для зміцнення окупаційного режиму, і це є порушенням Міжнародних прав людини», - наголошує Центр національного спротиву.

Як повідомляв Укрінформ, до «навчального» процесу на ТОТ росіяни планують активніше залучати московських священників.

Теги за темою
Маріуполь
Джерело матеріала
loader