У Дніпрі бізнесмен ображав працівників ТЦК: військові відреагували
У Дніпрі бізнесмен ображав працівників ТЦК: військові відреагували

У Дніпрі бізнесмен ображав працівників ТЦК: військові відреагували

У Дніпрі бізнесмен ображав працівників ТЦК: військові відреагували

Перед цим він на своєму Bentley влаштував у Дніпрі погоню з поліцейськими.

У суботу ввечері в Дніпрі генеральний директор компанії-виробника металопластикових вікон Steko Сергій Положай опинився в центрі скандалу після того, як нецензурно висловився на адресу представників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Пізніше він продовжив ображати військових у своїх соціальних мережах. У ТЦК повідомили, що його дії наразі проходять правову оцінку.

За словами свідків, Положай спочатку зневажливо обізвав військових "чортами" і публічно закликав "бити тцкашників". Згодом він опублікував допис в Instagram, де стверджував, що спокійно гуляв у парку, коли на нього "накинулися" представники ТЦК. У своєму дописі бізнесмен використовував образливі вирази на адресу військових і заявив, що вони зіткнулися з "горою", натякаючи на себе.

Водночас Положай жодним чином не прокоментував той факт, що нібито намагався втекти від правоохоронців на автомобілі Bentley, кілька разів порушуючи правила дорожнього руху. Він також звинуватив тих, хто поширив відео інциденту, у дезінформації та закликав довіряти лише "правді", яку він надає. У своєму дописі він також висловив переконання, що представників ТЦК "потрібно бити", оскільки вони, на його думку, є "ворогами".

Дніпропетровський обласний ТЦК та СП засудив поведінку Положая, назвавши її ганебною та протиправною. У офіційній заяві представники ТЦК підкреслили, що на відео з соцмереж чітко видно агресивну та брутальну поведінку, принизливі висловлювання та погрози на адресу військовослужбовців.

"Законодавство України щодо питань мобілізації та оборони держави однаково поширюється на всіх громадян, незалежно від їхнього соціального статусу, фінансового становища або займаних посад. Наразі проводиться правова оцінка дій Сергія Положая, після чого буде ухвалено рішення про його можливе притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства України", – йдеться у заяві ТЦК.

Нагадаємо, після концерту гурту "Океан Ельзи" у Києві представники ТЦК перевіряли військово-облікові документи у відвідувачів, декого з яких затримували.

Джерело матеріала
loader