Трамп закликав використати армію під час виборів у США
Трамп закликав використати армію під час виборів у США

Трамп закликав використати армію під час виборів у США

Кандидат у президенти США Дональд Трамп запропонував залучити армію у день виборів для боротьби з «внутрішнім ворогом». Він підкреслив, що його не турбує можливий хаос з боку його прихильників або втручання іноземних держав, а основну загрозу він бачить у «радикальних лівих безумцях». Про це повідомляє CNN.

Під час інтерв'ю каналу Fox News Трамп назвав великою проблемою людей усередині США. За його словами, у країні є «погані» та «хворі» люди.

«Я думаю, що велика проблема – це люди зсередини. У нас є дуже погані люди. У нас є хворі люди. Радикальні ліві безумці... Я думаю, що з цим легко впорається Національна гвардія, якщо це необхідно, або військові, якщо це дійсно необхідно, тому що вони не можуть цього допустити», – сказав Трамп.

Трамп, відповідаючи на запитання про можливі заворушення з боку його прихильників у день виборів, зменшив значення цієї загрози. Коли ведуча згадала про арешт громадянина Афганістану, якого підозрюють у плануванні теракту на день виборів, а також про можливу загрозу з боку «зовнішніх агітаторів» та нелегальних іммігрантів, Трамп перевів розмову на політичних опонентів зліва.

Він заявив, що головна небезпека – це «внутрішній ворог», а не іммігранти чи зовнішні загрози. Трамп зазначив, що «велика проблема – це ті, хто руйнує нашу країну», маючи на увазі іммігрантів.

У відповідь штаб віце-президента Камали Гарріс відреагував на ці слова, заявивши, що коментарі Трампа повинні «стривожити кожного американця».

До слова, кандидат у президенти США Дональд Трамп має перевагу над віцепрезиденткою США Камалою Гарріс у питанні завершення війни в Україні. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на результати власного опитування, проведеного з 28 вересня по 8 жовтня.   

Стало відомо, що Дональд Трамп отримає охорону на рівні президентської. Про це заявив американський президент Джо Байден у відповідь на прохання Трампа посилити заходи безпеки в останні тижні передвиборчої кампанії.

Джерело матеріала
loader