Трамп хоче використати військових проти "внутрішніх ворогів" у день виборів. У Гарріс відповіли
Трамп хоче використати військових проти "внутрішніх ворогів" у день виборів. У Гарріс відповіли

Трамп хоче використати військових проти "внутрішніх ворогів" у день виборів. У Гарріс відповіли

Трамп хоче використати військових проти "внутрішніх ворогів" у день виборів. У Гарріс відповіли

Проти Трампа вже порушені кримільнальні справи за спробу втручання у вибори.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп висловив пропозицію щодо залучення військових для боротьби "внутрішніми ворогами" у день виборів 5 листопада. Він висловивши занепокоєння щодо загрози з боку "радикальних лівих", а не його прихильників чи іноземних впливів.

Про це пише CNN.

"Я вважаю, що найбільша загроза – це люди зсередини. У нас є дуже погані люди, радикальні ліві божевільні", ‒ сказав Трамп в інтерв'ю Fox News. Він додав, що за потреби можна залучити Національну гвардію або навіть армію, щоб не допустити дестабілізації.

Трамп, чиї прихильники штурмували Капітолій 6 січня 2021 року, намагаючись перешкодити затвердженню результатів президентських виборів, применшив загрозу з боку своїх прихильників. "Я не вважаю, що прихильники Трампа створюватимуть хаос", – зазначив він, відповідаючи на питання журналістки про можливість заворушень у день виборів.

Коли розмова перейшла до загроз, зокрема можливих терактів, Трамп знову повернувся до критики «внутрішніх ворогів», зокрема іммігрантів.

Кампанія віцепрезидентки Камали Гарріс відреагувала на заяви республіканця. Старший прессекретар Ієн Самс заявив, що коментарі Трампа мають викликати тривогу у кожного американця. "Трамп припускає, що його співвітчизники – більша загроза, ніж іноземні супротивники, і погрожує застосувати армію проти них", – зазначив Самс. Він також нагадав, що Трамп обіцяв "стати диктатором у перший же день" свого повернення на посаду.

Із моменту штурму Капітолію політик неодноразово намагався заперечити свою відповідальність за події, звинувачуючи інших, зокрема демократів, у розпалюванні заворушень. Попри те, що проти нього порушені кримінальні справи на федеральному рівні та на рівні штатів за спроби втручання у вибори 2020 року, Трамп не визнав себе винним.

Окрім цього, колишній президент готує підґрунтя для оскарження результатів виборів 2024 року. Він погрожує притягнути до кримінальної відповідальності членів виборчих комісій та посадовців, яких вважає винними у фальсифікації результатів, і вже неодноразово заявляв, що використовуватиме правосуддя для переслідування своїх політичних опонентів, якщо знову стане президентом.

Для перемоги на виборах і Трамп, і Гарріс потребують підтримки американських робітників загалом і профспілок зокрема. Та якщо раніше «сині комірці» здебільшого голосували за демократів, то на нинішніх виборах президента США багато хто з них збирається віддати свій голос кандидату від Республіканської партії.

"Факти чи емоції? Чому американські робітники готові голосувати проти своїх інтересів і за Трампа" – про це стаття завідувачки програми славістики в Університеті Вашингтона та Лі (штат Вірджинія, США) Анни Бродські-Кроткіної на ZN.UA.

Джерело матеріала
loader
loader