Росія готує новий обстріл: споряджено щонайменше 8 «бортів» з ракетами - OSINT
Росія готує новий обстріл: споряджено щонайменше 8 «бортів» з ракетами - OSINT

Росія готує новий обстріл: споряджено щонайменше 8 «бортів» з ракетами - OSINT

При цьому також зафіксовано активність військово-транспортного Іл-76, яким Росія доставляє боєприпаси на аеродроми.

Російські окупанти спорядили Х-101 8 літаків стратегічної авіації Ту-95МС, ідеться у повідомленні OSINT-спільноти Tracking.

Усі вісім "бортів" - на авіабазі "Оленья". Загальна кількість Ту становить 14 одиниць - на аеродромах "Оленья" (10 літаків) та "Енгельс-2" (4 літаки).

Напередодні експерти фіксували перельоти бортів Ту-160, а також чергову активність військово-транспортного Іл-76, яким РФ доставляє боєприпаси.

Експерти зʼясували один нюанс у звичайній поведінці російської авіації.

"Цікаво те, що цього разу не було здійснено переліт з "Оленья" на "Енгельс-2" як це зазвичай. Можливо, це свідчить про те, що на "Оленья" всі борти Ту-95МС вже споряджені ракетами Х-101", — припустили аналітики.

Однак підтверджено спорядження 8 "бортів".

Удари Росії по Україні та відключення світла

З березня Росія почала завдавати прицільних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури України, зокрема фактично зруйнувавши виробничі потужності Трипільської ТЕС.

Неодноразових атак зазнавала і Зміївська ТЕС, яка перекриває потреби світла Харківщини та інших областей.

Саме посилення ударів РФ по енергообʼєктах змусили США передумати щодо ATACMS і того ж місяця передати Україні балістику до 300 км.

Наразі, через брак снарядів до ППО, Росія вдалося знеструмити ще низку обʼєктів, через що в "Укренерго" були вимушені запровадити аварійні відключення.

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело матеріала
loader