Картопляний торт із сиром: легкий та бюджетний рецепт від зірки "Майстер шеф" Тетяни Литвинової
Картопляний торт із сиром: легкий та бюджетний рецепт від зірки "Майстер шеф" Тетяни Литвинової

Картопляний торт із сиром: легкий та бюджетний рецепт від зірки "Майстер шеф" Тетяни Литвинової

Шеф-повар і ресторатор Тетяна Литвинова пропонує вам свій рецепт неймовірно смачного картопляного торта.

Щоб приготувати картопляний торт, підготуйте такі інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 200 г твердого сиру (для начинки)
  • 150 г сиру сулугуні або моцарелли
  • 200 мл вершків
  • 3 яйця
  • 150 г індичої шинки
  • 2 ст. ложки олії
  • Сіль, перець за смаком
  • Розтоплене вершкове масло (для змащування форми)

Приготування основи: Відваріть картоплю до готовності, потім розімніть її в пюре прямо у роз'ємній формі діаметром 16 см. Добре змастіть форму розтопленим вершковим маслом.

Формування коржа: Розподіліть картопляне пюре по дну і бортиках форми, потім посоліть, поперчіть і збризніть олією. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці протягом 15 хвилин.

Начинка: На дрібній тертці натріть половину сулугуні, змішайте з яйцями, вершками і шинкою. Половину натертого сиру викладіть на запечений корж.

Випікання: Вилити суміш на картопляний корж, зверху додати залишки сулугуні та твердого сиру. Випікайте при температурі 180°C ще 45 хвилин, поки не отримаєте рум'яну скоринку. Перед розкриттям форми, обережно пройдіться ножем по краях, щоб торт не прилип до стінок.

Ваш картопляний торт з сиром готовий! Це надзвичайно смачно, і ви не зможете встояти перед спокусою спробувати його ще гарячим.

Останні новини України:

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Джерело матеріала
loader