Елітний спецназ Німеччини охоронятиме підводну інфраструктуру
Елітний спецназ Німеччини охоронятиме підводну інфраструктуру

Елітний спецназ Німеччини охоронятиме підводну інфраструктуру

Німецька сторона зафіксувала останнім часом російські кораблі-шпигуни на Балтиці, що вивчають мережу трубопроводів.

Німецький елітний підрозділ Федеральної поліції по боротьбі з тероризмом GSG 9 на тлі появи російських кораблів-шпигунів буде охороняти підводну інфраструктуру. Зокрема, мова про трубопроводи в Північному і Балтійському морях. Відповідне розпорядження надійшло від федерального міністра внутрішніх справ Ненсі Фезер, німецький журнал Spiegel.

GSG 9 у майбутньому розмістить морську оперативну групу на постійній основі в Нойштадті в Шлезвіг-Гольштейні. Звідси сили, що спеціалізуються на контртерористичних операціях, зможуть швидше реагувати на кризові ситуації.

Небезпека диверсій проти інфраструктури в Північному і Балтійському морях стала очевидною після атаки на Північний потік.

Поліція та збройні сили Німеччини вже певний час спостерігають, що десятки російських кораблів-шпигунів вивчають мережу трубопроводів та інших підводних ліній на дні Північного та Балтійського морів.

Морські підрозділи GSG 9 мають у своєму розпорядженні швидкісні катери та спеціально навчених водолазів, які можуть діяти з кораблів Федеральної поліції.

Як ми вже писали, Таллінн та Гельсінкі розширюють свою співпрацю у сфері морської оборони, сторони розробляють конкретні плани – як у разі потреби повністю закрити для російських кораблів Балтійське море.



Теги за темою
Росія Німеччина
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader