В Україні через війну і технологічні порушення знеструмлені 511 населених пунктів
В Україні через війну і технологічні порушення знеструмлені 511 населених пунктів

В Україні через війну і технологічні порушення знеструмлені 511 населених пунктів

В Україні станом на ранок суботи, 12 жовтня, через бойові дії і технологічні порушення залишаються без електропостачання 511 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

“Минулої доби енергетики відновили живлення для 7809 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та техпорушення 511 населених пунктів”, - ідеться у повідомленні.

За інформацією Міненерго, за минулу добу через обстріли й бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській і Харківській областях.

У Запорізькій області внаслідок російського артилерійського обстрілу пошкоджена повітряна лінія, що призвело до знеструмлення побутових споживачів. Загалом без електропостачання залишаються 3,222 тис. споживачів.

У Сумській області під час повітряної тривоги знеструмлювались підстанції, через що без електропостачання залишилися підприємства і побутові споживачі у двох областях. Живлення відновлене.

У Харківській області через обстріл знеструмлювались підстанції та побутові споживачі.

Внаслідок несприятливих погодних умов фіксуються знеструмлення у 25 населених пунктах у Кіровоградській області, восьми населених пунктах у Чернігівській області та шести населених пунктах в Одеській області.

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції становить 14,29 м. Цього достатньо для забезпечення потреб ЗАЕС.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 12 700 МВт-год та потужністю 1130 МВт.

Триває активне відновлення енергооб’єктів і підготовка енергосистеми до осінньо-зимового періоду. Енергосистема залишається збалансованою. Однак постійні російські атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу.

Як повідомляв Укрінформ, президенти України і Німеччини Володимир Зеленський та Франк-Вальтер Штайнмаєр обговорили потреби енергетичної системи України на тлі російських ударів.

Джерело матеріала
loader