Українці можуть отримати пенсію одразу за півроку: як оформити виплату
Українці можуть отримати пенсію одразу за півроку: як оформити виплату

Українці можуть отримати пенсію одразу за півроку: як оформити виплату

Пенсійний фонд України нагадав, що українці можуть отримати пенсію за шість місяців наперед.

Як повідомляє прес-служба ПФУ, така можливість є для громадян, які планують виїзд на постійне місце проживання за кордон.

Отримання пенсій одразу за півроку передбачено статтею 51 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Відповідно до закону, пенсія, призначена в Україні, може бути виплачена за шість місяців наперед перед виїздом за заявою пенсіонера.

Виплата розраховується з місяця, що настає за місяцем зняття з обліку за місцем постійного проживання. Для отримання такої виплати громадянам необхідно особисто звернутись до територіального управління Пенсійного фонду України за місцем свого постійного проживання.

Пенсіонери у відділенні ПФУ
Пенсіонери у відділенні ПФУ
ПФУ

При зверненні потрібно надати заяву встановленого зразка, паспорт громадянина України для виїзду за кордон із відповідним записом про виїзд на постійне місце проживання за кордон (або паспортний документ іноземця, або документ, що посвідчує особу без громадянства), а також довідку про зняття з реєстрації місця проживання в Україні.

Грошова допомога у разі виїзду пенсіонера на місце проживання за кордон виплачується органами ПФУ шляхом зарахування на поточний рахунок одержувача в уповноваженому банку.

Нагадаємо, раніше пенсійний експерт Сергій Коробкін докладно розповів про суттєві зміни у правилах виплати пенсій українцям, які тимчасово проживають за кордоном.

Джерело матеріала
loader