У Києві презентували мистецький проєкт до Дня художника
У Києві презентували мистецький проєкт до Дня художника

У Києві презентували мистецький проєкт до Дня художника

У Києві у Центральному будинку художника відкрилася виставка з-понад 200 абстрактних та класичних картин, скульптури та графіки українських митців.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Експозиція складається з двох частин: перша — роботи членів Національної спілки художників України з усіх регіонів країни, серед яких Микола Кутняхов, Костянтин Чернявський, Марія Полякова, Віктор Ковтун, Любов Миленька та інші. Друга частина виставки — картини претендентів на вступ до Спілки, таких як Сергій Григор’єв і Юлія Новицька.

У Києві презентували мистецький проєкт до Дня художника - Фото 1

За словами директора Дирекції виставок НСХУ Ігоря Волощука, цей проєкт – «мистецька релаксація», яка нині є дуже затребуваною серед українців.

У Києві презентували мистецький проєкт до Дня художника - Фото 2

Голова Київської організації НСХУ Микола Кутняхов зауважив, що в умовах війни, коли люди втомлені, такі заходи стають проявом громадянської позиції митців. Художники продовжують творити яскраві роботи, які не тільки підтримують моральний дух громадян, а й об’єднують націю.

У Києві презентували мистецький проєкт до Дня художника - Фото 3

В експозиції представлені різноманітні твори: від абстрактних до класичних полотен, а також скульптура та графіка, однак переважає традиційне мистецтво, що є характерним для класичної школи представників НСХУ.

У Києві презентували мистецький проєкт до Дня художника - Фото 4

Зазначається, що цікавим аспектом виставки є поєднання робіт на військову тематику з тими, що демонструють красу природи, відволікаючи від важких емоцій війни. Це має особливе значення в нинішній час.

Голова НСХУ Костянтин Чернявський зазначив, що виставка в Києві є кульмінаційною культурною подією напередодні Дня художника, і те, що виставки вже відкрились у різних регіонах України свідчить про єдність і стійкість мистецької спільноти НСХУ.

У Києві презентували мистецький проєкт до Дня художника - Фото 5

Захід у Центральному будинку художника став справжнім святом для шанувальників українського мистецтва. Глядачі мали можливість не лише переглянути твори мистецтва, але й насолодитися виступом оркестру народних інструментів “Святограй”, створеного Миколою Кутняховим, що вже 14 років працює при Дитячій художній школі № 6.

Виставка триватиме до 27 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, у Музеї театрального, музичного та кіномистецтва України відкрилася виставка «Український театральний костюм ХХ-ХХІ ст. Ідентичність, контекст, ландшафт».

Фото: МКСК

Джерело матеріала
loader
loader