Нова функція “Швидкий перегляд” в Google може знищити кулінарні сайти
Нова функція “Швидкий перегляд” в Google може знищити кулінарні сайти

Нова функція “Швидкий перегляд” в Google може знищити кулінарні сайти

Google знову експериментує з інноваціями, аби утримати користувачів на сторінці результатів пошуку. Цього разу технологічний гігант націлився на кулінарну сферу. В новому оновленні пошуковик показуватиме повні рецепти страв без необхідності переходити на першоджерело. Це нововведення може змінити правила гри для кулінарних сайтів.

Функція отримала назву “Швидкий перегляд” і поки що доступна лише для популярних рецептів. Користувачам пропонується натиснути на кнопку “Швидкий перегляд”, після чого повний рецепт відкриється прямо на сторінці результатів пошуку. Ніяких переходів на сторонні сайти.

Представник Google зазначив: “Ми завжди експериментуємо з різними способами надання нашим користувачам якісної та корисної інформації. Співпрацюємо з обмеженою кількістю авторів, щоб дослідити нові рецепти в Пошуку, які будуть корисними для користувачів і створюватимуть цінність для нашої екосистеми. Поки нам немає чого анонсувати.”

Попри зручність для користувачів, таке нововведення може серйозно вплинути на відвідуваність сайтів. Адже, якщо рецепти можна переглядати прямо на Google, користувачі більше не переходитимуть на джерела, з яких ці рецепти взяті. Це ставить під загрозу монетизацію контенту.

Цікаво, що схожий експеримент Google проводив приблизно десять років тому, але відмовився від цієї функції всього через рік після запуску. Як довго триватиме цей тест і як він вплине на творців контенту цього разу — покаже час.

Джерело матеріала
loader