Міністерство оборони Норвегії заснувало у представництві Києві посаду аташе з питань оборони
Міністерство оборони Норвегії заснувало у представництві Києві посаду аташе з питань оборони

Міністерство оборони Норвегії заснувало у представництві Києві посаду аташе з питань оборони

Міністерство оборони Норвегії заснувало у представництві Києві посаду аташе з питань оборони

Це буде сполучна ланка між норвезькою та українською сторонами в галузі оборонних інновацій

Міністерство оборони Норвегії заснувало посаду аташе з питань оборони в Києві, яка слугуватиме сполучною ланкою і сприятиме співробітництву між норвезьким та українським академічним середовищем і промисловістю у сфері оборонних інновацій та промислового розвитку.

Про це повідомив 12 жовтня, у суботу, Forsvarets forum - незалежний журнал, що видається норвезькими збройними силами і висвітлює збройні сили, а також політику оборони та безпеки.

Міністр оборони Бйорн Арильд Грам вважає, що норвезьким компаніям необхідно інвестувати в Україну. саме для координації всіх питань і засновано посаду.

«Для того щоб задовольнити величезні потреби України, необхідні значні інвестиції та зобов'язання з боку приватного сектору. ... Норвезькі компанії хочуть зробити свій внесок, надавши знання, досвід і рішення як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Це також затребуване українською стороною», - вважає Грам.

Грам упевнений, що необхідно зміцнювати ділове співробітництво з українськими компаніями». «Активна і сильна українська бізнес-спільнота має вирішальне значення для підтримки економіки України», - продовжує він.

Далі Грам зазначив, що в довгостроковій перспективі для норвезьких компаній може бути актуальним відкриття виробництва в Україні. У серпні норвезький уряд дозволив передачу норвезьких оборонних технологій в Україну. Виробник зброї Nammo уклав угоду, яка дозволить українській оборонній компанії отримати ліцензію на виробництво 155-міліметрових артилерійських снарядів в Україні.

У вересні міністр торгівлі та промисловості Норвегії Сесілі Мірсет відвідала Київ разом із представниками норвезької оборонної промисловості, фактично, співпраця вже здійснюється, а це допомагає розробляти рішення, які приносять велику користь українській обороні та мають трансфертну цінність для норвезької оборони.

Раніше уряд Норвегії підписав угоду про передачу Україні артилерійського виробництва - і допомогу в його оплаті. Ця важлива угода між норвезькою компанією Nammo та українським концерном є частиною вирішення однієї з найбільших проблем України. Інша частина - місцеве виробництво сучасних самохідних гаубиць - була узгоджена минулого року. Про це пише The Telegraph.

Виробляючи гаубиці і снаряди західного зразка у себе в країні, Україна звільняється від повної залежності від своїх іноді непостійних союзників у найбільш важливих для неї вогневих засобах. З кожним днем вона стає все більш самодостатньою в оборонній війні.

Джерело матеріала
loader
loader