Зеленський: Загибель Вікторії Рощиної - справжній удар для українських журналістів, які її знали
Зеленський: Загибель Вікторії Рощиної - справжній удар для українських журналістів, які її знали

Зеленський: Загибель Вікторії Рощиної - справжній удар для українських журналістів, які її знали

Президент підтвердив, що Рощина була у списках на обмін і додав, що в російському полоні залишаються ще багато інших журналістів.

Володимир Зеленський вважає, що загибель Вікторії Рощиної є справжнім ударом для багатьох українських журналістів, які її знали. Про це Президент України написав у своєму телеграм-каналі.

«Вчора стало відомо, що в полоні в Росії загинула українська журналістка Вікторія Рощина. Для багатьох українських журналістів, які знали Вікторію, її загибель – це справжній удар. І в російському полоні залишаються ще багато інших журналістів, громадських діячів, керівників громад з окупованої території, навіть просто звичайних людей, які були захоплені під час російської окупації», - написав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що для всіх українців «залишається надзвичайно болісними питаннями все, що стосується полонених і депортованих людей. Це дорослі та діти, багато цивільних, які зараз перебувають у тюрмах і таборах в Росії».

Глава держави також повідомив, що питання повернення наших людей додому з полону було головним під час його зустрічі з Папою Римським Франциском. «Розраховуємо на сприяння Святого Престолу поверненню додому захоплених у російський полон українців», - додав Президент.

Крім того, у сьогоднішньому відеозверненні, яке Володимир Зеленський записав на борту літака, він підтвердив, що Вікторія Рощина була у списках на обмін і зазначив, що у такій важкій роботі, як обмін полонених українців наша держава потребує  спеціальної допомоги, зокрема зусиль Ватикану:

«Сьогодні ж вранці у Ватикані провів зустріч із Папою Римським Франциском і Держсекретарем кардиналом Пароліном. Дуже чутливе питання для України, для багатьох сімей в Україні – звільнення з російського полону наших людей. Воїни й цивільні, діти й дорослі. Тисячі українців і українок. Учора стало відомо про загибель у російському полоні української журналістки Вікторії Рощиної. Мої співчуття рідним. 

Але вона була у списках на обмін. 

Дуже важко вести цю роботу – підштовхувати обміни, і саме тому потребуємо спеціальної допомоги, зокрема зусиль Ватикану. 

Ми домовилися, що Україна передасть список журналістів, які зараз у полоні в Росії. Ми обговорили детально повернення цивільних, повернення депортованих дітей. І ми сподіваємося на підтримку». 

Фото: Офіс Президента України

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader