З початку року Міноборони допустило до постачання 70 інженерних засобів
З початку року Міноборони допустило до постачання 70 інженерних засобів

З початку року Міноборони допустило до постачання 70 інженерних засобів

Упродовж дев'яти місяців 2024 року Міністерство оборони кодифікувало і дозволило для використання у Силах оборони 70 інженерних засобів: 47 вітчизняного та 23 - іноземного виробництва.  

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба МОУ.

«Сучасні інженерні засоби відіграють важливу роль під час ведення бойових дій наступального і оборонного характеру. Залежно до потреб фронту українські зброярі нарощують свої спроможності. Сьогодні виробляють інженерні засоби за досить широкою номенклатурою», — зазначив начальник Головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння і військової техніки полковник Володимир Рочняк.

З початку року Міноборони допустило до постачання 70 інженерних засобів - Фото 1

Як ідеться в повідомленні, до використання Силами оборони допущено виготовлені українськими зброярами протикумулятивні захисти ОВТ, модулі технічного обслуговування, модульні укриття, уніфіковані димові шашки, генератори і пристрої зберігання електричної енергії (павербанки), маскувальні комплекти тощо.

Також серед кодифікованих для Сил оборони інженерних засобів іноземного виробництва — гусеничні екскаватори-навантажувачі, бульдозери, мостові конструкції, звукомовні станції тощо.

«Серед 70 кодифікованих з початку 2024 року інженерних засобів понад 40 — упродовж третього кварталу. Це свідчить про пожвавлення зброярського виробництва в України», — йдеться в дописі.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони за 9 місяців 2024 року кодифікувало й допустило до експлуатації в Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – вітчизняного виробництва.

Фото: МОУ

Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader