"Все погано": мобілізація в Україні викликала обурення військового психолога
"Все погано": мобілізація в Україні викликала обурення військового психолога

"Все погано": мобілізація в Україні викликала обурення військового психолога

Мобілізація в Україні продовжується - проте допоки не буде розв'язано питання мобілізації, говорити про демобілізацію буде неможливо.

Про це заявив в ефірі "Новини Live" військовий психолог Андрій Козінчук. Він також розкритикував мобілізацію та вказав на низку проблем.

Військовий психолог Андрій Козінчук підкреслив, що в Україні продовжуються проблеми з мобілізацією - особливо це стосується піхотних підрозділів.

"Щодо мобілізації – все погано. Принаймні в піхотних підрозділах, хоча саме вони стримують противника. Туди відправляють старих і хворих. Якщо молодий і хороший – його в піхоту заборонено відправляти. Тобто питання мобілізації не вирішено зовсім. Воно дуже політично чутливе. Неможливо говорити про демобілізацію, поки не вирішено з мобілізацією", – пояснив Козінчук.

Тим часом Міноборони повідомили, що навіть у разі реформування територіальних центрів комплектування (ТЦК) в Україні зберігатиметься система примусової мобілізації. Повністю перейти на добровільну мобілізацію в країні неможливо.

Також командир батальйону ударних БПЛА "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко висловив думку, що всі повнолітні громадяни України повинні бути військовозобов'язаними. За його словами, мобілізація таких осіб могла б починатися з 23 років, що дозволило б їм брати участь у бойових діях.

Останні новини України:

Масові підпали військових авто прокотилися Україною: знищено понад 200 машин.

Розкрадання на державному підприємстві: викрито нову корупційну схему, чиновник розтратив кругленьку суму.

В українській енергетиці вкрали сотні мільйонів: цинічний злочин здійснили заради наживи.

Джерело матеріала
loader