Львівська ОВА заборонила використовувати Telegram на службових пристроях
Львівська ОВА заборонила використовувати Telegram на службових пристроях

Львівська ОВА заборонила використовувати Telegram на службових пристроях

У п'ятницю, 11 жовтня, у Львівській обласній військовій державній адміністрації заборонили працівникам використовувати Telegram на службових пристроях. Про це повідомили на сайті ЛОВА.

- Основною причиною заборони стало те, що Telegram активно використовується ворогом для проведення кібероперацій, включаючи фішингові атаки, поширення шкідливого програмного забезпечення, збирання інформації про геолокацію користувачів та коригування ракетних ударів. …Це рішення, яке набуло чинності у контексті зростання кіберзагроз, спрямоване на захист критичних державних інформаційних ресурсів, – зазначили в адміністрації.

В ОВА зазначили, що безпека інформаційних систем та даних є пріоритетом для країни, особливо в умовах війни. Обмеження використання Telegram дозволить значно знизити ризики кіберзагроз із боку ворога. Крім того, у ЛОВА зазначили, що направили базові рекомендації щодо використання Telegram територіальним громадам області. Водночас у відомстві додали, що ця заборона не поширюється на офіційні канали державних органів у Telegram, що дає змогу «продовжувати ефективну комунікацію з громадськістю».

  • 20 вересня Національний координаційний центр кібербезпеки провів засідання за участю чиновників та військового керівництва та прийняв рішення обмежити використання Telegram в органах держвлади, військових формуваннях та на об'єктах критичної інфраструктури через загрозу державній безпеці.
  • 7 жовтня народним депутатам заборонили обмінюватися робочою інформацією у Telegram. Обмеження користування месенджером схвалила Верховна Рада відповідно до рекомендацій РНБО.
Теги за темою
депутат Львівська область
Джерело матеріала
loader
loader