В США робот-пилосос під час прибирання обматюкав власника і зняв це на камеру
В США робот-пилосос під час прибирання обматюкав власника і зняв це на камеру

В США робот-пилосос під час прибирання обматюкав власника і зняв це на камеру

З'ясувалося, що в США ще кілька роботів нахамили своїм власникам. Подібний робот почав ганятися за собакою господарів та кидати на його адресу расистські образи.

У США чоловік зазнав психологічного насильства від свого робота-пилососа. Той під час прибирання зненацька почав викрикувати расистські образи голосом свого власника. Про це пише видання АВС.

Так, інцидент з роботом стався у родині адвоката з Міннесоти Деніела Свенсона. Чоловік собі дивився телевізор, коли його робот працював і раптом він ийшов з ладу.

"Це звучало як обірваний радіосигнал чи щось таке", — сказав він ABC.

Чоловік визнавив, що сталося втручання в роботу робота і помітив, що з камери на ньому йшла пряма трансляція.

Свенсон скинув свій пароль, перезавантажив робота та сів на диван біля своєї дружини та 13-річного сина. Втім, навіть після цього робот-пилосос не заспокоївся. Він знову почав рухатися і вигукувати расистські непристойності, голосно й чітко, просто перед неповнолітнім сином адвоката.

"Б***, ні*****, — знову і знову кричав голос.

З другого разу чоловікові вдалося "вгамувати" домашнього помічника.

Містер Свенсон говорить, що це добре, що зловмисники видали себе, набагато гірше було б, якби робот тихцем знімав відео у душі і спостерігав за родиною по всьому будинку.

Він відніс апарат у гараж і більше його не вмикав, а також подав до суду на компанію-виробника.

Далі з'ясувалося, що в США ще кілька роботів нахамили своїм власникам. Вони були зламані, при цьому зловмисник фізично керував ними та вигукував нецензурну лайку через їхні бортові динаміки.

Атаки зазнала модель роботів, які були виготовлені в Китаї Ecovacs Deebot X2 . Цей робот має функцію дистанційного керування, яка дозволяє отримати доступ до камери пристрою. Кілька людей із США повідомили про подібні випадки злому протягом декількох днів.

В Лос-Анджелесі подібний робот почав ганятися за собакою господарів та кидати на його адресу расистські образи.

Нагадаємо, що у Техасі в США на одному із заводів сталася надзвичайна пригода.Робот Tesla напав на інженера і ледь не спричинив його смерть. Інженер отримав "відкриту рану" на лівій руці, а від робота його відбивали колеги.

Джерело матеріала
loader
loader