У США ще працюють над можливістю зібрати "Рамштайн"
У США ще працюють над можливістю зібрати "Рамштайн"

У США ще працюють над можливістю зібрати "Рамштайн"

Адміністрація США продовжує опрацьовувати деталі перенесеного візиту президента Джо Байдена до Німеччини, а також можливість проведення зустрічі Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") на іншу дату.

Про це під час брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, яку цитує "Укрінформ", повідомляє "Європейська правда".

Відповідаючи на запитання, чи відбудеться засідання контактної групи з питань оборони України на рівні глав держав, або ж буде проведене на міністерському рівні, речниця Білого дому не повідомила деталей.

Вона лише зазначила, що це питання відкладене.

Своєю чергою у Пентагоні зазначили, що наразі нової дати і місця зустрічі "Рамштайну" поки нема.

"Ми працюємо над цим питанням.

І, звісно, щойно ми це зробимо, ми повідомимо вам про це", – зазначив речник Пентагону Пат Райдер.

Як відомо, 12 жовтня український президент Володимир Зеленський мав взяти участь у засіданні на рівні лідерів країн та урядів контактної групи з питань допомоги Україні у форматі "Рамштайн".

На засіданні мав головувати президент США Джо Байден, але через наближення урагану "Мітлон" до узбережжя Флориди він скасував свою поїздку до Європи.

Про причини цього "Європейська правда" розповідає у відео: Чому скасували "Рамштайн" і що буде з "планом перемоги" Зеленського.

Джерело матеріала