У Росії встановлять ще один пам'ятник Сталіну
У Росії встановлять ще один пам'ятник Сталіну

У Росії встановлять ще один пам'ятник Сталіну

Губернатор Вологодської області РФ Георгій Філімонов заявив, що в обласному центрі Вологді встановлять пам'ятник Йосипу Сталіну. За словами чиновника, це "запит з боку громадськості".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Пам'ятник буде встановлено на території будинку-музею, в якому Сталін мешкав у засланні з грудня 1911 року до лютого 1912 року.

Також, за словами губернатора, у планах влади встановити пам'ятник Івану Грозному, бронзова модель якого вже знаходиться у його кабінеті.

Нещодавно Філімонов продемонстрував у соцмережах інтер'єр свого кабінету, де є портрети покійних керівників СРСР Йосипа Сталіна, Лаврентія Берії, Фелікса Дзержинського, засновника Китайської Народної Республіки Мао Цзедуна та чинного глави Росії Володимира Путіна.

За даними на 2023 рік (пізнішої інформації немає), в Росії було встановлено 110 пам'ятників радянському диктатору Йосипу Сталіну. З них 95 встановлені за часи правління Путіна, причому темпи встановлення цих пам'ятників подвоїлися після окупації Криму в 2014 році. Лише 9% монументів збереглися з радянських часів. У 1990-ті роки в РФ було встановлено п'ять пам'ятників Сталіну.

Рік тому погруддя Сталіна встановили на місці поховання жертв масових репресій у Тверській області.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокуратура Росії з 2022 року домоглася скасування понад чотирьох тисяч рішень щодо реабілітації жертв політичних репресій.

Фото з сайту www.svoboda.org

Джерело матеріала
loader