У Пакистані бойовики напали на вугільні копальні: 21 людина загинула, є поранені
У Пакистані бойовики напали на вугільні копальні: 21 людина загинула, є поранені

У Пакистані бойовики напали на вугільні копальні: 21 людина загинула, є поранені

У Пакистані внаслідок нападу групи бойовиків на кілька невеликих приватних вугільних шахт у неспокійній південно-західній провінції Белуджистан щонайменше 21 людина загинула і ще семеро зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У місцевій поліції розповіли, що близько 40 невідомих озброєних людей у п’ятницю вдосвіта атакували ракетами і гранатами 10 невеликих розташованих одна біля одної місцевих копалень та місця проживання шахтарів поблизу них.

Потім нападники обшукали атаковані об’єкти, зібрали вцілілих робітників і розстріляли їх. Напад тривав близько півтори години.

Перед відходом зловмисники спалили всі 10 шахт разом із обладнанням та технікою.

Наразі жодне збройне угруповання, що діє на території Белуджистану, не заявило про відповідальність за цю атаку.

Повстання ісламістів у багатій на корисні копалини пакистанській провінції Белуджистан, що межує з Афганістаном та Іраном, триває десятиліттями. Бойовики домагаються незалежності або широкої автономії регіону.

Ісламабаду час від часу вдавалося домовлятися з повстанцями, й ті утримувалися від жорстоких нападів. Останній сплеск насильства триває з 2022 року, коли було порушено перемир’я між пакистанським Талібаном та урядом країни.

Напади повстанців часто направлені проти іноземних працівників і навіть пакистанців, які приїхали з інших провінцій для роботи на місцевих копальнях через те, що вони, як стверджують ісламісти, допомагають уряду грабувати Белуджистан.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю 7 жовтня на півдні Пакистану поблизу найбільшого аеропорту країни стався потужний вибух, унаслідок якого загинули двоє робітників із Китаю, ще вісім людей поранені.

Фото: EPA-EFE

Джерело матеріала
loader