Ціни на автогаз в Україні: нерадісні прогнози для водіїв
Ціни на автогаз в Україні: нерадісні прогнози для водіїв

Ціни на автогаз в Україні: нерадісні прогнози для водіїв

У вересні в Україні підняли акцизи на пальне, через що за місяць відчутно подорожчав автогаз. Зростання цін на цей вид палива продовжиться і в жовтні. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95", пише enkorr.

У період з 1 по 8 жовтня середня роздрібна вартість зрідженого газу піднялася на 54 копійки – до 33,77 гривні за літр. Цінник повністю відіграв подорожчання в опті на 980 гривень до 56 120 гривень за тонну.

Автогаз. Фото: скрін youtube

Згідно з даними моніторингу, у мережах "Приват", "Укрнафта", Shell, SOCAR, VST, "Олас", VostokGaz, "Рур груп", RLS, Luxwen та Rodnik вартість автогазу зросла найбільш відчутно - на 1 гривню та більше. Найменше цінник у середньому зріс у мережі KLO – на 0,35 гривні, до 34,89 гривні за літр. В інших мережах подорожчання становило в середньому 0,37-0,83 гривні.

АЗС. Фото: скрін youtube

Станом на 8 жовтня співвідношення ціни на бензин та скраплений газ становить майже 60%, а це на 1% більше, ніж на початку місяця та на 9% - ніж на початку вересня.

Які прогнози

Подальші прогнози не надто втішні для власників авто з ГБО. Оператори очікують на подальше зростання оптових цін через підвищення вартості у закордонних постачальників. Це відповідно позначиться на цінах для кінцевого споживача. До того ж тиск на вартість газу все ще чинить підвищення акцизів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак.

Джерело матеріала
loader