Судитимуть жителя Одещини, який зґвалтував та пограбував літню жінку
Судитимуть жителя Одещини, який зґвалтував та пограбував літню жінку

Судитимуть жителя Одещини, який зґвалтував та пограбував літню жінку

Судитимуть жителя Одещини, який зґвалтував та пограбував літню жінку - Фото 1

Слідчі висунули обвинувачення зловмиснику за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Подія сталася у червні. Поліцейські встановили, що 40-річний безробітний та без постійного місця мешкання житель Подільщини ввечері через кватирку проник до будинку самотньої 82-річної пенсіонерки. Зловмисник залякав стареньку, побив і зґвалтував. А після цього понишпорив в оселі  і забрав 38 тисяч гривень та продукти харчування.

Поліцейські затримали правопорушника того ж дня. В якості речових доказів слідчі вилучили у нього продукти та частину грошей, які він не встиг витратити. Чоловік пояснив: обрав бабусю в якості жертви, бо знав, що вона самотня. На період досудового розслідування за клопотанням слідчих суд помістив фігуранта під варту.

Як повідомив начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський, після проведення низки експертиз та інших слідчих заходів, на підставі зібраних доказів слідчі висунули правопорушнику обвинувачення у відкритому викраденні чужого майна, тобто грабежі, поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, з проникненням у житло, вчиненому в умовах воєнного стану, та у зґвалтуванні.

Досудове слідство у провадженні, що проводилося під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури, завершено. Обвинувальний акт за ч. 4 ст. 186 та ч. 1 ст. 152 Кримінального кодексу України скеровано до суду.

Максимальне покарання, передбачене чинним законодавством за ці злочини, – 10 років позбавлення волі.

Подільське районне управління поліції Одещини

Tweet
Джерело матеріала
loader