Суд обрав для Гнєзділова запобіжний захід
Суд обрав для Гнєзділова запобіжний захід

Суд обрав для Гнєзділова запобіжний захід


Військовослужбовець, який самовільно залишив військову частину і зізнався в цьому, проведе в СІЗО щонайменше два місяці.

Військовослужбовцю 56 окремої мотопіхотної бригади Сергію Гнезділову, якому повідомили про підозру в дезертирстві, обрали запобіжний захід. Печерський райсуд відправив його під варту. 

Згідно з рішенням суду, Гнезділов проведе у СІЗО щонайменше 60 днів.

Військовослужбовця звинувачують у порушенні статті Самовільне залишення військової частини, вчинене з метою ухилення від військової служби, в умовах воєнного стану (ст. 408, ч. 4 ККУ). Максимальне покарання, яке вона передбачає – 12 років позбавлення волі.

Прокурори просили про арешт підозрюваного без права внесення застави, тоді ж як адвокати Гнезділова клопотали про відвід судді.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань , який самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соціальні мережі 21 вересня. 

Додамо, що в серпні Верховна Рада декриміналізувала відповідальність за дезертирство. ДБР проводить роботу щодо виявлення та повернення на службу бійців, які вперше самовільно залишили свої частини.



Теги за темою
Київ військові СІЗО
Джерело матеріала
loader