Справа про дезертирство: суд відмовився визнати незаконним затримання Гнезділова
Справа про дезертирство: суд відмовився визнати незаконним затримання Гнезділова

Справа про дезертирство: суд відмовився визнати незаконним затримання Гнезділова

Солом’янський райсуд Києва відмовив адвокату у задоволенні скарги про визнання незаконним затримання військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова, який у вересні самовільно залишив військову частину і якому інкримінували дезертирство.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу речник Офісу генпрокурора Надія Максимець.

«Слідчий суддя відмовив адвокату Гнезділова у задоволенні скарги про визнання незаконним його затримання», - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, наразі Печерський райсуд столиці розпочав обирати запобіжний військовослужбовцю Сергію Гнезділову.

9 жовтня працівники ДБР затримали військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова, який самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соцмережі 21 вересня.

Йому повідомили про підозру у дезертирстві.

Сергій Гнезділов - український військовий, громадський активіст та учасник російсько-української війни. Він пішов добровольцем до Збройних сил України у 2019 році, взявши академвідпустку під час навчання на кафедрі журналістики у Львівській політехніці.

Гнезділов брав участь у боях на Донеччині, включаючи Піски та Бахмут. Також він є засновником культурного фестивалю "ВиделкаFest" у своєму рідному місті Вилкове на Одещині та ведучим подкасту від hromadske "++ подкаст", де говорить з військовими та порушує питання мілітаризації суспільства.

Джерело матеріала
loader