Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості
Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Деякі міста закуповують системи оповіщення виробництва ТОВ «НВП «Галтехноком». В Львівській області в громадах улаштовують ці системи.

Звичайно, що працездатність систем оповіщення впливає на життєдіяльність населення, забезпечення його цивільного захисту та рятувує життя і здоров'я людей. Адже якщо люди своєчасно оповіщені то вони мають можливість сховатись в укриттях.

Про це пише портал Акценти.

Але у багатьох викликало сумніви, чи обладнані ці системи оповіщення необхідними функціями.

Приміром, громадяни звернули увагу, що системи оповіщення, які були улаштовані в Гостомелі не по всім параметрам відповідають чинному законодавству. В системах відсутні інформаційні табло; відсутні повідомлення для людей з обмеженими можливостями; відсутні мовленнєві повідомлення про радіаційну, хімічну, біологічну надзвичайну ситуацію; система не інтегрована в територіальну автоматизовану систему централізованого оповіщення в обласній адміністрації.

Гостомельська міська рада 28 листопада 2023 року провела тендер (№ UA-2023-11-28-011620-a) на закупівлю 10 систем оповіщення з очікуваною вартістю 3 млн грн. Тепер, такі ж системи, намагаються поставити в місті Синельникове, Дніпропетровської області (тендер №UA-2024-10-03-009345-а), але вже 5 систем вартістю 2,6 млн грн, що в два рази дорожче, чим поставляли в Гостомелі.

Саме тому багато хто сумнівається у доцільності встановлення систем, які не відповідають всім необхідним параметрам, в місті Синельникове.

Джерело матеріала
loader
loader