Поліцейські Черкащини викрили посадовця райвійськкомату та його спільницю у хабарництві
Поліцейські Черкащини викрили посадовця райвійськкомату та його спільницю у хабарництві

Поліцейські Черкащини викрили посадовця райвійськкомату та його спільницю у хабарництві

Поліцейські Черкащини викрили посадовця райвійськкомату та його спільницю у хабарництві - Фото 1

За гроші спільники допомагали чоловікам отримувати відстрочку від служби в армії. Поліцейські задокументували протиправну діяльність фігурантів та оголосили їм про підозру.

Оперативники Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки спільно зі слідчими ГУНП в Черкаській області заблокували ще одну схему уникнення мобілізації, яку організував начальник адміністративного відділення одного з районних територіальних центрів комплектування та його підлегла – головний спеціаліст одного з відділу.

Користуючись своїм службовим положенням, спільники пропонували військовозобов’язаним поставити їх на військовий облік та оформити відстрочку від призову. В обмін на військово-облікові документи та висновок військово-лікарської комісії чоловіки мали принести зловмисникам гроші.

За сприяння керівництва обласного ТЦК оперативники внутрішньої безпеки поліції спільно зі слідчими поліції Черкащини задокументували протиправну діяльність змовників. У службових приміщеннях та за місцем мешкання фігурантів поліцейські провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили і вилучили гроші, чорнові записи, документи третіх осіб.

На підставі зібраної доказової бази слідчі поліції оголосили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За хабарництво посадовцю РТЦК та його підлеглій загрожує до 10 років позбавлення волі.

Заходи проходили за процесуального керівництва Черкаської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader